Reiniging van opslagtanks.

Voor een wereldwijde speler in de productie van geur- en smaakstoffen realiseerde Cretel, dochterbedrijf van ATS Groep, een reinigingsinstallatie voor opslagtanks.

Het bedrijf zocht naast een oplossing voor de steeds strenger wordende hygiënische normen ook naar een manier om een rapport inzake kwaliteit te kunnen voorleggen aan zowel hun klanten als de interne organisatie.

Het rapport moet aantonen op welke manier een uniek genummerde opslagtank gereinigd wordt.

Productiefouten (achterblijvende smaakstoffen of reinigingsproducten) kunnen op deze manier opgespoord worden.
 

Tijdens de zoektocht naar zowel een technische als een financieel verantwoorde oplossing kwam de klant via mond-tot-mondreclame in contact met Cretel.

Cretel was getipt als één van de weinige machineconstructeurs die dergelijke verschillende opslagtanks kan reinigen met een zeer goed eindresultaat.

Maar liefst 8 verschillende containers moesten gereinigd worden.

Na het eerste bezoek van de verkoopafdeling van Cretel werd al snel duidelijk dat er zeer strenge eisen gesteld werden aan de reinigingsmethode, de traceerbaarheid, het “CIP-systeem” en
het “CIP van CIP-systeem”.

Naast de vermelde strenge eisen moest de installatie ook zodanig geconstrueerd worden dat men in staat was de containers met 2 verschillende was- en zeeptechnieken te reinigen.

Voor Cretel was het snel duidelijk dat het bestaande concept onvoldoende was om te voldoen aan de eisen van de klant.
Hierbij heeft Cretel, in combinatie met de ervaring van ATS Groep, een prototype ontworpen dat zowel technisch, hygiënisch, elektrisch en softwarematig voldeed aan de eisen van de klant.

Voor zowel het team van Cretel als het team van ATS Groep waren het spannende en leerrijke weken maar de deadline was de “SAT” bij de klant.
Na de inbedrijfname deed de klant zowel interne als externe labo-onderzoeken alvorens de installatie goed te keuren.

Zowel de CIP-resultaten van de containers als de CIP-resultaten van de installatie werden in het labo onderzocht.

Voor Firmenich waren de laboresultaten uitermate doorslaggevend omdat er zowel met zuren als met basen gewerkt wordt.

Een paar weken na de SAT kwam de verlossende telefoon: Er werd geen enkele opmerking gerapporteerd en de installatie werd in dienst genomen.

Sector: